Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Walraven – Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

Waarom ruiken je eigen scheten (meestal) niet zo vies als die van een ander? Welk eten heeft je lijf allemaal nodig? Waarom ga je boeren als je prik drinkt? Hoe komt het dat je beter scoort als je net een banaan gegeten hebt? En waarom word je blij van chocolade? Daar kom je achter in dit grappige en informatieve boek.

‘Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!’ is een leuk en leerzaam boek over eten en je lijf voor nieuwsgierige kinderen (én volwassenen ;-)). Esther Walraven behandelt meer dan vijftig onderwerpen die te maken hebben met eten en je lijf. Je leert bijvoorbeeld wat de kleur van je plas over drinken zegt, waarom je van cola (en andere frisdrank) gaat boeren en hoe belangrijk het is om gezond en gevarieerd te eten.

Walraven heeft een leuke en toegankelijke schrijfstijl, waardoor ‘Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!’ een heerlijk en hilarisch boek om te lezen is. Het is goed te begrijpen voor jonge lezers. Zaken worden op een eenvoudige en leuke manier uitgelegd. Leren wordt op deze manier een feestje. En de illustraties van Elly Hees maken het verhaal helemaal compleet.

Auteur: Esther Walraven
Titel: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000352470