Overslaan en naar de inhoud gaan

Eva Monté – Zwaartekracht

Emma heeft een groot probleem. Levensgroot én levensbedreigend zelfs. Ze is veel te zwaar. Het nemen van een maagband lijkt de enige oplossing. Totdat ze de mogelijkheid krijgt om samen met een groep lotgenoten iets te doen aan haar overgewicht. Emma besluit deze kans met beide handen aan te grijpen.

De groep van acht deelnemers reist af naar een Grieks eiland. Daar worden ze blootgesteld aan een zeer streng regime: minder eten, meer sporten en zo min mogelijk contact met de buitenwereld. Ze zijn als het ware op elkaar aangewezen. Maar dan overlijdt één van hen plotseling. Was dit een natuurlijke dood of is er meer aan de hand? Emma wordt steeds banger… en dat geldt ook voor haar groepsgenoten. Zijn ze wel veilig op het Griekse eiland?

Na het spannende debuut ’Te koop’ was ik ontzettend benieuwd naar de tweede thriller van Eva Monté (een pseudoniem van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke). En wat hebben de zussen wederom een spannend en boeiend boek geschreven.

Het verhaal in ‘Zwaartekracht’ wordt voornamelijk in het heden geschreven, met enkele fragmenten uit het verleden. Deze stukken maken je nieuwsgierig. Over wie gaat het? En wat heeft het met de rest van het verhaal te maken? Daar krijg je uiteindelijk allemaal antwoord op.

Monté heeft een vlotte, levendige schrijfwijze en een leuke hoofdstukindeling gekozen. In plaats van nummers worden tijd en plaats genoemd. Zo weet je precies waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. Dat draagt eraan bij dat je de gebeurtenissen duidelijk voor je ziet. Je ziet bijvoorbeeld de deelnemers zwoegen en zweten tijdens de beachrun die elke ochtend plaatsvindt.

‘Zwaartekracht’ wordt verteld vanuit de ik-persoon van Emma. Je leert haar daardoor vrij goed kennen. Je leeft met haar mee en hoopt dat ze het voor elkaar krijgt om wat kilo’s af te vallen. Sommige gedachten van haar over eten waren helaas wel herkenbaar voor me.

Net als je denkt te weten hoe het een en ander in elkaar steekt, komt het schrijversduo met een verrassende wending waarna alles op z’n plaats valt. Al met al hebben de zussen een sterke tweede thriller afgeleverd.

Auteur: Eva Monté
Titel: Zwaartekracht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 334
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091673