Overslaan en naar de inhoud gaan

Eva Nagelkerke – Niet mijn droom

Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin.

Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe. Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.

Na een spannende proloog wordt je aandacht meteen getrokken in het verhaal van ‘Niet mijn droom’. Wat is er precies gebeurd? Over wie gaat deze proloog? Hoe steekt een en ander in elkaar? Eva Nagelkerke (schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke) zorgt ervoor dat je direct verder wil gaan lezen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Kim en Rosalía. Je leest het meeste vanuit Kim, en je bent het meest benieuwd wie Rosalía is en wat haar verbinding met Kim en haar gezin is. Stukje bij beetje leer je beide vrouwen beter kennen. Doordat ook over hun gevoelens en gedachten leest, weet je soms meer dan de personages uit het boek zelf. Dat zorgt voor extra spanning binnen dit boek.

Nagelkerke weet de spanning goed vast te houden. Niet alleen als het noodlot heeft toegelaten (lees het boek vooral zelf om te ontdekken wat dit is), maar ook de spanningen in het gezin. De bootreis an sich levert al spanning op en de auteur doet daar nog even een schepje bovenop. Dit geeft het verhaal nog wat extra’s, omdat er hierdoor een aantal onverwachte wendingen voorbij komen. Heerlijk voor de lezer!

Richting de ontknoping van ‘Niet mijn droom’ loopt de spanning alleen maar verder op. Op dat moment blijf je ook doorlezen. Nét als je denkt te weten hoe alles in elkaar steekt, eindigt de auteur met een verbijsterend laatste hoofdstuk. Wát. Een. Ontknoping!

Auteur: Eva Nagelkerke
Titel: Niet mijn droom
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096814