Overslaan en naar de inhoud gaan

Fabienne Swinkels – Vensterbankflirt

Fleurs favoriete plekje in haar appartement? Zonder twijfel de brede vensterbank die uitkijkt over de gezellige winkelstraat. Vanaf dat plekje geniet ze met haar huisgenoot Mirthe van de zon, het langslopende winkelpubliek en haar leuke (maar o zo bezette) overbuurman.

Als Fleur op een ochtend per ongeluk een boek naar beneden laat vallen en zo de aandacht trekt van een man, zien haar vriendinnen hier meteen een goede flirttactiek in. Maar is Fleur wel klaar voor een nieuwe liefde in haar leven? En wat moet ze met haar ex die opeens met spijt voor haar neus staat?

Het verhaal van ‘Vensterbankflirt’ wordt vanuit hoofdpersonage Fleur verteld. Je leert haar daardoor het beste kennen, omdat je haar gevoelens en gedachten kunt lezen. Ze is een aardig persoon, die af en toe wel even de spreekwoordelijke schop onder haar billen nodig heeft. Dit geldt met name als het over haar ex-vriend gaat. Lees dit boek en ontdek waarom ik dat vind.

Fabienne Swinkels heeft een beeldende schrijfstijl. Ik heb vooral genoten van de scènes vanuit de vensterbank. Je zag Fleur of haar huisgenoot Mirthe zo op die vensterbank zitten op zoek naar een leuke man. Heerlijk! Het appartement van de vrouwen wordt ook erg levendig beschreven door de auteur. Je zou er zelf niet willen wonen, maar je krijgt een goed beeld hoe het eruitziet.

‘Vensterbankflirt’ kent geen heel verrassend verloop. Bepaalde wendingen in het verhaal zie je al aankomen, maar dat doet verder geen afbreuk aan het verhaal. Swinkels heeft een leuk debuut geschreven dat een fijn tussendoortje is om te lezen. Lekker even je verstand op nul zetten en ontspannen maar.

Auteur: Fabienne Swinkels
Titel: Vensterbankflirt
Genre: Roman
Aantal pagina's: 113
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207894