Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiona Gothfield – Liefde in de Efteling

Roos' schooljaar sluit af met een uitstap naar de Efteling. Er is enkel een klein probleem: ze is namelijk ontzettend bang van snelle attracties.

Met enige overtuigingskracht van haar moeder gaat ze toch en hoort ze in de bus de sappigste roddel die haar wereld wel eens enorm ondersteboven kan zetten.

Wat leuk dat ‘Liefde in de Efteling’ zich in mijn favoriete attractiepark afspeelt. Ik heb daar tijdens mijn studententijd gewerkt en ik ben nog steeds een fervent bezoeker van de Efteling. Niet voor niets heb ik al jaren met mijn gezin een abonnement (en voordat we kinderen hadden, was ik ook al enige tijd abonnementhouder). Dat was alleen al reden genoeg om dit e-book te gaan lezen.

Fiona Gothfield weet de sfeer van De Efteling goed neer te zetten, ook al durft het hoofdpersonage nergens in. Je krijgt uiteindelijk wel uitleg waarom dat is. Dat maakt dan wel een en ander duidelijk. Toch wist het verhaal me niet voldoende te boeien. Het uitstapje naar het attractiepark was leuk om te lezen, maar ik had daar toch wat meer van verwacht. Uiteindelijk speelt een groot deel van het verhaal zich ook buiten Kaatsheuvel af. Door de titel van het boek had ik daar andere verwachtingen bij.

Het deel na het uitstapje naar De Efteling verloopt ook relatief snel. Het is natuurlijk een kort verhaal, maar nu lijkt het alsof Gothfield gauw nog wat extra’s in ‘Liefde in de Efteling’ wilde stoppen als opstapje naar een eventueel vervolgdeel. Dat is jammer, want het zorgt nu voor een vrij abrupt einde. Jammer genoeg kon dit korte verhaal me niet helemaal bekoren.

’Liefde in de Efteling’ is een spin-off van ’Striemen aan het zwembad.

Auteur: Fiona Gothfield
Titel: Liefde in de Efteling
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 44
Uitgeverij: Eigen beheer
ISBN: 1230006141516