Overslaan en naar de inhoud gaan

Francis van Broekhuizen – Bij twijfel hard zingen

De geliefde en fascinerende Francis van Broekhuizen, bekend van theater, radio en televisie, weidt op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium.

Bij het televisieprogramma ‘De Slimste Mens’ zag ik Francis van Broekhuizen voor het eerst voorbij komen. Ik vond haar meteen een geweldig persoon. Ze kon zo leuk vertellen en ze had het zo goed naar haar zin bij Philip en Maarten. Heerlijk om te zien! Toen ik las dat er een boek van haar uitkwam, was ik daar meteen benieuwd naar.

In ‘Bij twijfel hard zingen’ heb je als lezer het gevoel dat je bij Van Broekhuizen aan tafel zit. Op een mooie en open manier vertelt zij haar verhalen. Ieder hoofdstuk is lekker kort, waardoor je als het ware door het boek heen vliegt. Heerlijk! Doordat je het gevoel hebt dat je bij haar op bezoek bent, verhoogt dit het leesplezier.

Verschillende keren heb ik hardop zitten lachen tijdens het lezen van ‘Bij twijfel hard zingen’. Francis komt over als een lieve, aardige en gezellige vrouw. Ik hoop dat ze nog regelmatig op televisie voorbij komt… en dat ze ooit nog eens een leuke verhalenbundel uitbrengt. Volgens mij heeft zij nog wel meer mooie, leuke en ontroerende verhalen te vertellen.

Auteur: Francis van Broekhuizen
Titel: Bij twijfel hard zingen
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030524