Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Elsweier – Aureli en het toverboek

Leg maar eens aan kinderen uit dat je iets doet met belastingen. In dit prentenboek wordt door Frank Elsweier (die iets doet met belastingen) voor kinderen op avontuurlijke wijze verteld over deze wonderlijke wereld. En voor de volwassenen (die ook iets met belastingen doen) zit het boek vol fiscale verwijzingen.

Mijn man werkt als belastingadviseur bij een bedrijf. Toen onze nichtjes een stuk jonger waren, vroegen ze wel eens aan hem wat hij nu precies als werk deed. Na een korte uitleg zei ons jongste nichtje: “Dus iedereen die werkt, moet geld aan jou betalen!” Grappig geformuleerd vonden wij!

Een tijdje terug kwam mijn man een artikel tegen over ‘Aureli en het toverboek’. Als je dan iets in de belastingen doet en je hebt kinderen, dan mag dit prentenboek natuurlijk niet in je boekenkast ontbreken. Wat heeft Frank Elsweier op een leuke en duidelijke manier het verhaal rondom de belastingen uitgelegd voor de jonge doelgroep. Ons zoontje is nu drie jaar. Hij krijgt nog niet echt mee wat het nu precies betekent, maar hij vindt het bijvoorbeeld wel leuk om elke pagina te kijken wat het hondje van Aureli doet. Zijn favoriete tekening daarvan is het hondje dat een appeltje aan het eten is in de supermarkt… zonder dat hij ervoor betaald heeft. Heerlijk!

De illustraties van Michael van den Bosch zijn erg leuk om naar te kijken. De tekst wordt hiermee nog duidelijker gemaakt voor jonge kinderen. Het is een mooi voorbeeld hoe tekst en illustraties elkaar aanvullen. Mocht je in de wereld van de belastingen werken en wil je goed uitleggen wat je nu precies voor werk doet, dan is ‘Aureli en het toverboek’ een aanrader om aan te schaffen.

Auteur: Frank Elsweier
Titel: Aureli en het toverboek
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 24
Uitgeverij: Rob Kappert
ISBN: 9789083090832