Overslaan en naar de inhoud gaan

Friso Leunge – Zwart kwartier

‘Je hebt mijn leven verpest’ zijn de onbegrijpelijke laatste woorden die de stervende vader van Axel Esser zijn zoon toebijt. Als Axel die avond wegrijdt bij zijn ouderlijk huis, raken ze betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij Eveline omkomt en Axel zwaargewond raakt. Hij herinnert zich vaag dat ze hem vlak voor het ongeluk nog iets belangrijks had verteld… maar wát…?

Het mysterie zet Axel op een zoektocht naar zichzelf en het duistere verleden van zijn vader, doorsneden met verontrustende flarden van het laatste gesprek met zijn vrouw.

In het begin ben je als lezer heel even zoekende in het verhaal. Wie is Axel? Wat is er met zijn vader gebeurd? En vooral… wat betekenen die laatste woorden? Al gauw weet Friso Leunge zijn lezers mee te nemen in een spannend en meeslepend verhaal. De auteur maakt onder andere gebruik van terugblikken, zodat je meer over hoofdpersonage Axel komt te weten en langzaamaan gaat ontdekken wat er nu allemaal gebeurd is.

Leunge heeft een vlotte schrijfstijl en weet de spanning goed in het verhaal te houden. Daardoor wil je gewoon door blijven lezen. Ook de relatief korte hoofdstukken dragen daaraan bij. Je bent gewoon erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat en wat er allemaal staat te gebeuren. Je probeert zaken zelf in te vullen, maar de auteur weet zijn lezers goed te verrassen. Vooral op het einde zit er een twist in het verhaal die je niet ziet aankomen. Heerlijk! ‘Zwart kwartier’ is een erg goed debuut dat naar meer smaakt.

Auteur: Friso Leunge
Titel: Zwart kwartier
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: Keff & Dessing Publishing
ISBN: 9789090347028