Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaby Rasters – Likeur en lelies

Liz geniet intens van de bloemenstal, toch krijgt ze het niet geregeld. Haar zoon Rens heeft haar nodig. Als meester Bas een kijkje komt nemen is ze van slag. Ze wil zijn hulp niet aannemen als het gaat om Rens, maar toch kan ze niet ontkennen dat ze onder de indruk is van Bas. Is de winkel weer een plek van geluk, liefde en romantische plannetjes?

‘Likeur en lelies’ is het derde deel uit De bloemenstal-serie. In totaal verschijnen er drie boeken in deze reeks.

Het derde boek gaat moeiteloos verder waar ’Tequila en tulpen’ is gestopt. Deze keer is Liz het hoofdpersonage, samen met mentor en meester Bas. Interessante combinatie was dit. Liz als eigengereide en zelfstandige vrouw die niet teveel wil aannemen van de mentor van haar zoon. Leuk gekozen door Gaby Rasters.

Het verhaal van ‘Likeur en lelies’ is over het algemeen erg interessant te noemen. Het bevat humor, liefde, veel bloemen (zeker in vergelijking met het tweede deel) en twee totaal verschillende personages. Daarnaast komen de hoofdpersonen uit de vorige delen ook nog voorbij… en dat past helemaal binnen deze serie.

Het enige dat me af en toe stoorde, was dat de namen van Bas en Rens door elkaar gehaald werden. Dat zorgde ervoor dat je een aantal passages moest herlezen, omdat je voor je gevoel even de draad kwijt was. Dan bleken de mannennamen verwisseld te zijn. Dit haalde me dan even uit het verhaal en dat vond ik jammer. Verder heeft Rasters namelijk een fijn derde deel geschreven, waarin je zelfs nog iets meer over Jessy te weten komt. Stiekem hoop je dat de auteur ooit een vierde deel uitbrengt met haar als hoofdpersonage.

Op die naamswisselingen na is ‘Likeur en lelies’ een fijne roman, die mooi past binnen De bloemenstal-serie. Al met al heeft de auteur hiermee een leuke serie geschreven, waarbij je je lekker af en toe even in de bloemenstal waant en wel eens een dagje daar zou willen werken. Nog even een speciale vermelding voor Tom, want wat had deze man een mooie rol binnen de drie verhalen. Iedereen verdient een Tom in zijn of haar leven.

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Likeur en lelies
Serie: De bloemenstal
Genre: Roman
Aantal pagina's: 106
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789020542752