Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaby Rasters – Mocktails en magnolia’s

Carmen raakt op één dag haar drukke baan én haar relatie kwijt. Ze loopt binnen in een bloemenzaakje aan het Vondelpark, waar de verkoper haar betovert.

Maar dan laat hij plots de zaak aan haar over! Ze roept de hulp in van haar twee beste vriendinnen die op eigenwijze meehelpen om van de zaak een succes te maken. Hoe krijgt ze haar leven én de zaak weer op de rit?

‘Mocktails en magnolia’s’ is het eerste deel uit De bloemenstal-serie. In totaal verschijnen er drie boeken in deze reeks.

Meteen vanaf het begin van het verhaal weet Gaby Rasters haar lezers mee te nemen in het bijzondere verhaal van Carmen. Van een megadruk leven komt ze in een heel ander leven terecht als ze in het bloemenzaakje aan het Vondelpark is terechtgekomen. De auteur weet die omgang op een mooie manier neer te zetten. Doordat je over de gevoelens en gedachten van Carmen leest, leer je haar goed kennen. Je leeft met haar mee en je ontdekt hoe ze af en toe strubbelingen heeft. Dat maakt haar een levensecht personage.

Niet alleen Carmen is een fijn personage. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de vriendinnen van Carmen en de sexy bloemenman. Je leert hen niet zo goed kennen als Carmen, maar Rasters laat met name de vriendinnen wel regelmatig voorbij komen zodat je wel een goed beeld van hen kunt vormen. Sowieso heeft de auteur in ‘Mocktails en magnolia’s’ een beeldende schrijfstijl, waardoor je je de gebeurtenissen in het verhaal goed kunt voorstellen. Je waant je ook af en toe even in het bloemenzaakje. Heerlijk!

Al met al is ‘Mocktails en magnolia’s’ een mooi eerste deel uit De bloemenstal-serie. Het einde past perfect binnen het verhaal en geeft je de antwoorden op je vragen. Ik kijk al uit naar het volgende deel…

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Mocktails en magnolia’s
Serie: De bloemenstal
Genre: Roman
Aantal pagina's: 129
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542714