Overslaan en naar de inhoud gaan

Geertrude Verweij – Trammelant op het platteland

Odette besluit het roer om te gooien en haar droom uit te laten komen: ze koopt een boerderijtje op het platteland waar ze een stil en rustig leven wil gaan leiden.

Niets blijkt minder waar te zijn: haar 10-jarige dochter Ella komt bij haar wonen, nadat haar vader (Odettes ex) is hertrouwd. Daarnaast komt Lodewijk, Odettes tweelingbroer, voor langere tijd logeren. Ze hebben het prima voor elkaar met z’n drietjes totdat een serie inbraken roet in het eten gooit. Is Odettes droom een nachtmerrie of gaat ze alsnog haar geluk vinden op het platteland?

In ‘Trammelant op het platteland’ volgen we de grote droom van Odette. Geertrude Verweij heeft van dit hoofdpersonage een sympathiek en aardig persoon gemaakt. Je ontdekt dat ze al veel heeft meegemaakt in haar leventje en gunt haar het beste. Daardoor leef je al snel met haar mee en hoop je dat haar droom op een geweldige manier uit zal komen.

Niet alleen Odette is een leuk personage. Dat geldt ook voor haar broer Lodewijk en enkele personen uit Odettes nieuwe woonplaats. Dat zorgt ervoor dat je het boek met veel plezier leest. Het enige dat af en toe stoort, is hoe gemakkelijk het Odette allemaal afgaat. Ze wil bijvoorbeeld kippen in haar tuin. De volgende dag heeft ze ze en bij wijze de dag erna heeft ze al heel veel eieren. Geen idee hoe dat er daadwerkelijk aan toegaat, maar het lijkt in dit verhaal wel heel simpel en snel te gaan.

Verder is ‘Trammelant op het platteland’ een heerlijk luchtige roman, die prettig leest. Verweij laat op een leuke en humoristische manier zien hoe ze stadse dame een echt dorpsmeisje wordt. Er zijn weinig verrassende gebeurtenissen, maar dat geeft verder niet. Je beleeft een aantal prima leesuurtjes met dit boek.

Auteur: Geertrude Verweij
Titel: Trammelant op het platteland
Genre: Roman
Aantal pagina's: 212
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603862