Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelezen boeken in september ‘13

Aangezien ik niet verwacht dat ik vandaag nog een boek uitlees - alhoewel ik wel in een spannend boek voor Leesfanaten mag beginnen - plaats ik vandaag alvast mijn overzicht van gelezen boeken in september. Ik heb een nieuwe auteur ontdekt: Linda Jansma. Ze schrijft al een tijdje, maar ik heb nu pas een boek (Houvast) van haar gelezen. En dat smaakte naar meer! Tussen mijn te lezen boeken voor Leesfanaten door ga ik zeker nog meer van haar lezen! Mijn boekentip van deze maand is dan ook 'Houvast' van Linda Jansma.

67. Jessica Sorensen – Het lot van Callie en Kayden
Op haar twaalfde verjaardag wordt Callie alles ontnomen. Ze sluit zich daarna af voor alles en iedereen en zweert nooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later domineert haar verleden nog steeds Callies dagelijks leven. Maar alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij gewend is te lijden in stilte. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, maar zij blijft afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Zal Kayden haar hart kunnen veroveren en Callie kunnen bevrijden van haar verleden? Sorensen behandelt heftige onderwerpen. Ze zorgt ervoor dat je vanaf de eerste bladzijdes in het verhaal zit. Dat komt door haar prettige schrijfstijl en doordat ze stukje bij beetje meer prijsgeeft over het verleden van Callie en Kayden. Het verhaal eindigt met een zeer spannende ontknoping, waarbij nog enkele vragen onbeantwoord zijn. Gelukkig verschijnt half oktober het vervolg. Zie de uitgebreide recensie op Leesfanaten.

68. Danielle Trussoni – Stad van de engelen
Evangeline, opgegroeid in een klooster, en Verlaine, historicus met een grote belangstelling voor engelen, raken tegen hun wil betrokken bij de eeuwenoude strijd tussen engelen en mensen. Wanneer Evangeline in New York verdwijnt, denkt Verlaine haar voorgoed kwijt te zijn. Tot zijn grote verbazing ziet hij haar echter in Parijs terug. Voordat hij haar kan bereiken, dreigt zij weer uit zijn leven te verdwijnen wanneer ze wordt ontvoerd door de familie Grigori. Deze kwaadaardige engelen zien Evangeline als de sleutel tot hun overwinning. Maar is Evangeline wel helemaal menselijk? Zie de uitgebreide recensie op Leesfanaten.

69. Duncan Falconer – Integer
Na een geheime missie bij de Afghaanse grens kijkt John Stratton uit naar zijn verlof - totdat zijn oude commandant Berry Chandos onverwacht opbelt. Chandos heeft ontdekt dat er een Pakistaanse kernkop is gestolen en sindsdien wordt hij achtervolgd door een sluipmoordenaar. Als hij kort daarna verdwijnt, komt Stratton in actie. Stratton moet zonder enige hulp zijn vriend redden, de kernbom veiligstellen en een internationaal complot verijdelen. Échte actiethriller: veel schieten, veel doden maar weinig diepgang.

70. Linda Jansma – Houvast
Nadat haar man Thijs negen maanden eerder is omgekomen bij een auto-ongeluk, heeft dierenarts Anouk van Merwede haar leven met dochter Amy weer op de rit. Maar dan wordt Aart Buringa, een goede vriend van Thijs vermoord en verdwijnt haar broer spoorloos. Als Anouk een verband probeert te leggen tussen deze twee gebeurtenissen ontdekt ze dat Thijs een groot geheim met zich mee het graf in heeft genomen. Spannend boek vanaf de eerste bladzijden. Mijn eerste kennismaking met Linda Jansma smaakt naar meer… veel meer.

71. Victor Meijer – Snoepreis
De vader van de tienjarige Boris is een klootzak, een flessentrekker, een halve moordenaar en een gehaaide manipulator die eropuit is zijn moeder het gekkenhuis in te krijgen. Volgens zijn moeder dan. Om dit te voorkomen neemt zij haar zoon mee naar Spanje. Maar wat begint als een spannend avontuur, blijkt al snel een onbezonnen vlucht, zonder doel en zonder geld. Boris zoekt houvast in wilde fantasieën en dagdromen, en ontwikkelt een hallucinante verslaving aan snoep en chocola. Uiteindelijk stort zijn moeder in en kan een confrontatie niet uitblijven. In het begin is het even wennen aan de schrijfstijl; fragmenten uit het heden en verleden komen in hetzelfde hoofdstuk voor. Aardig boek om te lezen.

72. Terri Blackstock – Moordblog
Cathy Cramer geeft in een blog commentaar op lokale moordzaken. Als ze een dreigbrief krijgt, neemt ze die niet heel serieus totdat haar broer wordt opgepakt als verdachte in een moordzaak. Terwijl bloggers en commentatoren zoals zijzelf het vonnis over haar broer al vellen, vraagt Cathy zich af of ze de bedreiging serieuzer had moeten nemen. Met haar twee zussen probeert Cathy de moord op de ex-vrouw van hun broer op te lossen en zijn naam te zuiveren. ‘Moordblog’ begint zeer veelbelovend en zit dan vol spanning. Helaas lukt het de auteur niet om de spanning in het gehele boek vast te houden en komt de ontknoping wat ongeloofwaardig over.