Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – 60 dagen

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven... en in de liefde!

Gijs' vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

Het verhaal van ’60 dagen’ begint vrij heftig. Emma verliest haar verloofde terwijl ze zwanger is van hun eerste kindje. Dat komt meteen wel even binnen. Na de tijdsprong van vier jaar komt Emma’s leven als het ware in een rustiger vaarwater terecht. Gillian King laat na die tijdsprong met kleine verwijzingen weten wat Emma allemaal heeft meegemaakt in die afgelopen vier jaar, zodat je als lezer een beter beeld krijgt van die periode.

’60 dagen’ leest als een trein. King heeft met Emma en Jesper twee leuke personages gecreëerd, die je stukje bij beetje beter leert kennen. Het is gewoon leuk om hun verhaallijnen te volgen. Het enige jammere is dat je na het lezen van de flaptekst een heel ander beeld van het verloop voor ogen hebt dan in werkelijkheid gebeurt. Zonder teveel te willen verklappen, lijkt de gekozen titel niet helemaal op zijn plaats. Dat neemt niet weg dat het een fijne feelgood roman is, maar het laatste deel van het verhaal verloopt te snel. Daar had de auteur wat mij betreft wat meer bladzijden aan mogen wijden.

Auteur: Gillian King
Titel: 60 dagen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789059777583