Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – Ik mis je

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo's broer op wie ze in stilte verliefd is.

Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Het verhaal van ‘Ik mis je’ wordt afwisselend in het heden en het verleden verteld. Langzaamaan leer je hoofdpersonage Charlotte kennen en wat zij allemaal in het verleden heeft meegemaakt. Door de fragmenten uit het verleden weet jij als lezer meer over Charlotte dan bepaalde personages in het boek. Daardoor heb je soms de neiging om Charlotte streng toe te spreken dat ze gewoon eerlijk moet zijn tegenover anderen. Knap hoe Gillian King het op deze manier voor elkaar krijgt dat je helemaal in het boek wordt meegenomen.

King heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor ze haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk meeneemt in het verhaal. Je leeft met Charlotte mee, bent soms verbaasd over haar keuzes en gunt haar het beste. Ook enkele bijpersonages stelen je hart, waaronder Siem en Claire. Je vormt gewoon in je hoofd een beeld van al deze personen. Heerlijk!

‘Ik mis je’ bevat niet alleen maar vrolijke momenten. King durft het aan om enkele heftige onderwerpen aan te kaarten, maar ze weet het verhaal zo te vertellen dat het geen zwaar beladen boek is geworden. Alhoewel ik me wel kan voorstellen dat sommige mensen even een traantje wegpinken tijdens het lezen van dit boek. Wat mij betreft, is dit het beste boek van Gillian King tot nu toe.

Auteur: Gillian King
Titel: Ik mis je
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020535600