Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen Smit – Op het verkeerde moment

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.

Zodra je de kaft van ‘Op het verkeerde moment’ ziet, ben je meteen benieuwd naar dit verhaal. Ook ga je meteen nadenken over de vraag of jij zou stoppen als je iets op de weg ziet liggen. Je antwoord zal na het lezen van deze debuutthriller van Heleen Smit wellicht veranderen.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal van deze spannende thriller. De auteur weet haar lezers als het ware vast te pakken en je wil het liefste door blijven lezen. Het verhaal is spannend, kent de nodige verrassingen en weet van het begin tot het einde te boeien. Smit heeft haar thriller op een mooie manier geschreven. Tussen de regels door geeft ze af en toe een kleine hint en al die hints bij elkaar kunnen tot de ontknoping leiden. Echter heb je sommige zaken pas door als je die ontknoping al aan het lezen bent. Heel knap gedaan!

Sophie Hofman is een interessant hoofdpersonage. Sommige acties van haar lijk je niet te snappen, maar tegelijkertijd kun je daar eigenlijk pas over oordelen als je zelf in die situatie zit. De auteur heeft zich goed ingeleefd in haar personage. Dat merk je tijdens het lezen. Ze geeft de gedachten en gevoelens van Sophie goed weer, maar ze doet dat nergens teveel. Als lezer krijg je ook nog ruimte om zelf het een en ander te kunnen invullen.

De ontknoping is spannend en past perfect bij het verhaal. Dit debuut van Smit smaakt absoluut naar méér! Wat een goede thriller.

Auteur: Heleen Smit
Titel: Op het verkeerde moment
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094124