Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – Het geschenk van Happiness

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje.

Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk...

Na het lezen van ’Het dorpje Happiness’ heb je meteen zin om verder te gaan in het tweede deel, ‘Het geschenk van Happiness’. In dit deel volg je vooral Ruby en Jacob, maar komen de bekende personages uit het eerste deel ook terug.

De fijne en beeldende schrijfstijl van Holly Martin komt in dit tweede deel weer goed tot zijn recht. Als je het eerste boek hebt gelezen, heb je je al een aardig beeld kunnen vormen van het dorpje en haar inwoners. Dankzij ‘Het geschenk van Happiness’ wordt het beeld nog completer en komt alles nog meer tot leven voor je. Heerlijk!

Je leert Ruby en Jacob goed kennen en je ontdekt dat zij het allebei niet altijd gemakkelijk hebben gehad in het verleden. Ze hebben allebei iets meegemaakt wat hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Die achtergrondinformatie zorgt ervoor dat je hun acties wat beter begrijpt. Toch weerhoudt het je er niet van om Ruby soms een virtuele schop voor haar billen te willen geven, zodat ze de juiste keuze gaat maken. Dat laat maar zien hoe je als lezer helemaal in het verhaal wordt meegenomen.

Martin weet de feestelijke setting rondom de kerstdagen goed tot uiting te brengen. Het is een ideaal boek om in de decembermaand te lezen. Liefhebbers van kerstverhalen zullen zeker van dit boek genieten.

Auteur: Holly Martin
Titel: Het geschenk van Happiness
Serie: Happiness
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539431