Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – Mistletoe boven Moonstone Lake

Als haar verloving wordt verbroken, besluit kunstenaar Zoey kerst op Jewel Island te vieren. Zoey is gelukkig al snel over haar relatie heen, aangezien haar ex was vreemdgegaan met zijn assistent. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex is meerdere keren vreemdgegaan en dit vat hij erg persoonlijk op, waardoor hij met vertrouwensproblemen kampt.

De vonk slaat direct over tijdens Kits en Zoey’s ontmoeting, maar deze vonk behouden is lastiger dan gedacht, vooral omdat Zoey met een groot geheim rondloopt…

‘Mistletoe boven Moonstone Lake’ is alweer het vijfde deel in de Jewel Island-serie. In ieder boek staat één personage centraal en komen personages uit de andere delen af en toe voorbij. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Voor de volledigheid is het wel het leukste om alles op de juiste volgorde te lezen.

In het nieuwste boek van Holly Martin staat hoofdpersonage Zoey centraal. Zij komt het meeste aan het woord, met af en toe een uitstapje naar Kit. Beide personages zijn lief, leuk en grappig. Je sluit ze direct in je hart en je hoopt dat ze een mooie toekomst samen gaan hebben. Dat gun je ze allebei, zeker als je ontdekt wat ze zoal in het verleden hebben meegemaakt op liefdesgebied. Maar of dat ook gaat gebeuren…

Tussen de regels door geeft Martin wat aanwijzingen over de rest van het verleden van Zoey en Kit. Als lezer heb je al gauw door wat er gaande is geweest en wat het grote geheim van Zoey is. Het duurt wel eventjes voordat de personages dit zelf ontdekken. Dat doet overigens verder geen afbreuk aan het verhaal; het is voor jou als lezer gewoon geen echte verrassing. Je bent wel erg benieuwd hoe het dan verder zou gaat met het verhaal. De auteur weet er een mooie draai aan te geven en zorgt voor een passend einde aan ‘Mistletoe boven Moonstone Lake’. Overigens krijg je ontzettend zin om naar de kerstmarkt op Jewel Island te gaan. Heerlijk hoe de auteur dit kersttafereel tot leven weet te brengen.

Auteur: Holly Martin
Titel: Mistletoe boven Moonstone Lake
Serie: Jewel Island
Genre: Roman
Aantal pagina's: 187
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020547627