Overslaan en naar de inhoud gaan

Ilja Gort - Vrije vogels

Idealist Abel en zijn doortastende vrouw Angela genieten van het heerlijke leven op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar dan komt Sjeng - de leider van een Brabantse motorbende - verhaal halen en wordt alles op zijn kop gezet. Abel en de bendeleider vertrekken per Harley Davidson op een roadtrip door het ruige Pyreneese berglandschap. Bijgestaan door een bijzondere ezel begint hun barre tocht die via spectaculaire avonturen leidt tot een knallende ontknoping.

'Vrije vogels' is alweer het derde deel over Abel en Angela. De drie boeken volgen elkaar op, maar ze zijn prima los van elkaar te lezen. Ilja Gort laat tussendoor kort weten wat er in de vorige twee boeken is gebeurd als je in dit nieuwste boek aan het lezen bent. Daardoor is het verhaal prima te volgen. Voor de volledigheid is het natuurlijk wel het leukste om alle boeken gelezen te hebben.

Met Abel heeft de auteur een bijzonder personage op papier gezet. Abel lijkt zijn eigen weg te volgen en naar zijn eigen gevoel te luisteren. Dat merk je meteen als Sjeng zijn intrede doet Hoe dat precies in elkaar steekt, ga ik verder niet vertellen om niet teveel van het boek weg te geven. Lees dit boek en ontdekt wat ik precies bedoel. Ook de andere personen uit het boeken dragen hun steentje bij. De auteur heeft er niet teveel ingestopt, waardoor er ruimte is om ze een ontwikkeling te laten doormaken en om ze wat beter te leren kennen. Erg fijn!

Gort heeft een fijne en prettige schrijfstijl, waardoor je het verhaal vlot leest. De humor en de soms absurde situaties laten je regelmatig even lachen. Heerlijk! De auteur weet hoe hij zijn lezers kan boeien met een leuk verhaal. De spanning stijgt naarmate je verder in het boek komt, waardoor je op een gegeven moment door wil blijven lezen. Je wil gewoon weten hoe het allemaal afloopt. Als je 'Vrije vogels' dichtslaat, hoop je dat Gort ooit nog een vierde deel over deze leuke personages gaat schrijven.

Auteur: Ilja Gort
Titel: Vrije vogels
Genre: (Spannende) roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Gort Publishers
ISBN: 9789083141435