Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingar Johnsrud – Zij die doden

Hij heeft alles opgeofferd. Alle bruggen achter zich verbrand. Maar is het genoeg geweest? Het uur van de waarheid is aangebroken.

Een van de grootste vertrouwelingen van de Noorse regering wordt dood aangetroffen in een autowasstraat in Oslo. Hij is in zijn kruis geschoten en achtergelaten om alleen te sterven. Dan verdwijnt ook de onderzoeksjournalist die achter zijn geheimen aan zat. Voor inspecteur Fredrik Beier zit er een persoonlijk tintje aan deze zaak: de journalist wist ook iets over hem, een verhaal uit Fredriks duistere verleden. En er is meer aan de hand. Wie kan Fredrik écht vertrouwen in deze wereld vol verraad en bedrog?

Met ‘Zij die doden’ is er een slot gekomen aan De Broederschap Trilogie. Het is aan te raden om de drie boeken op de juiste volgorde te lezen voor de volledigheid van het verhaal. Lees eerst ’Zij die volgen’ en ‘Zij die gaan’ voordat je aan dit laatste boek begint.

Na twee spannende en boeiende boeken heeft Ingar Johnsrud met het laatste deel uit de trilogie jammer genoeg een wat minder spannend boek geschreven. De eerste twee delen kennen veel spannende momenten en gebeurtenissen, waardoor je af en toe op het puntje van je stoel zit. Dit derde deel boeit ook en kent zeker spannende momenten, maar het is allemaal net wat minder dan bij de voorgaande delen. En daar had je als lezer toch stiekem wel op gehoopt.

Johnsrud zorgt wel voor een passende afsluiting, waarin je laatste vragen beantwoord worden. Ook leest het verhaal lekker vlot, zoals we inmiddels van de auteur gewend zijn. Je bent gewend geraakt aan zijn schrijfstijl en bent wel nieuwsgierig hoe het verhaal rondom inspecteur Beier zal aflopen. Het is fijn dat dit slot uitgebracht is, maar het had nog net iets spannender gemogen.

Auteur: Ingar Johnsrud
Titel: Zij die doden
Serie: De Broederschap Trilogie
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 544
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022576717