Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrid Oonincx – Pretty boy

Wanneer Hannah de geheimzinnige Jack ontmoet, denkt ze dat ze de ware heeft gevonden. Maar waarom doet hij zo vreemd als er een kind vermist wordt in hun omgeving? En waarom vertelt hij nooit iets over zijn jeugd in Canada?

Hannah's onwrikbare vertrouwen in haar echtgenoot begint te wankelen. Als hun eigen zoon verdwijnt, ontdekt Hannah de ijzingwekkende waarheid over de man van wie ze zielsveel houdt.

‘Pretty boy’ is een spannend en interessant boek, waar je meteen vanaf het eerste hoofdstuk in zit. Ingrid Oonincx heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest.

Door de afwisseling tussen heden en verleden blijf je direct geboeid. Wat hebben die hoofdstukken met elkaar te maken? Door de plaats- en datumaanduidingen boven de hoofdstukken is het allemaal goed te volgen. Als lezer heb je uiteindelijk al wel snel door wat de link daartussen is, maar dat maakt het boek niet minder spannend.

Tijdens de ontknoping worden alle losse eindjes aan elkaar geknoopt, waardoor je het boek met een bevredigend gevoel dichtslaat. De dader komt uiteindelijk niet geheel als een verrassing, maar in het laatste hoofdstuk komt Oonincx nog wel met een verrassend element dat je niet aan had zien komen. Al met al is ‘Pretty boy’ zeker een aanrader om te lezen.

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Pretty boy
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093158