Overslaan en naar de inhoud gaan

Isa Hoes en Vlinder Kamerling – Engel

Engel is een heel bijzonder meisje. Ze heeft namelijk een speciale gave waardoor ze wensen in vervulling kan laten gaan. Niet zomaar alle wensen; alleen de wensen die ze echt wil laten uitkomen van goede mensen.

Al snel ontdekken andere mensen in haar omgeving deze speciale gave. Niet iedereen heeft het beste met Engels gave voor. Er zijn mensen die er misbruik van willen maken.

Op een dag wordt Engel gekidnapt en lijkt ze haar gave kwijt te zijn. Gelukkig maakt dat niets uit, want voor slechteriken kan ze toch niets betekenen. Of toch wel? Het lijkt er namelijk op dat de wensen van één van de ontvoerders wel in vervulling gaan. Hoe kan dat nou?

‘Engel’ is een bijzondere samenwerking tussen Isa Hoes en haar 11-jarige dochter Vlinder. Het is het eerste kinderboek dat Hoes heeft geschreven, en dan meteen samen met haar dochter. En dat is nog niet alles. De filmrechten zijn inmiddels ook al verkocht.

Het verhaal van ‘Engel’ zal veel kinderen aanspreken. Wie droomt er nu niet van om al je wensen uit te laten komen? Dan kun je zoveel koekjes, snoepjes en ijsjes wensen als je maar wilt. Of een dagje naar een pretpark waar je bij geen enkele attractie hoeft te wachten. Of… De vreugde die Engel in eerste instantie voelt, komt duidelijk naar voren. Maar ook de nadelen die aan deze gave zitten. Hoes en Kamerling laten op een geloofwaardige manier de beide kanten van de wensgave zien. Dat zorgt ervoor dat je als lezer tot nadenken wordt gezet: is het wel zo fijn om alles te kunnen wensen?

De auteurs werken naar een spannende ontknoping toe. Engel wordt gekidnapt en niemand lijkt dit te weten. Kinderen zullen tijdens deze scènes op het puntje van hun stoel zitten. De prachtige illustraties van Mariëlla van de Beek maken het verhaal helemaal compleet. Moeder en dochter hebben samen een mooi en spannend boek geschreven.

Auteurs: Isa Hoes en Vlinder Kamerling
Titel: Engel
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 160
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020674446