Overslaan en naar de inhoud gaan

Isa Moora – Mimosa’s, mocktails en mirakels

Nicky wil op eigen benen staan. Ze zit op kamers in Gent, heeft de leukste huisgenoten en droomt van een jaar vol vrijheid. Alleen heeft ze enkele problemen: ze is gestopt met haar studie en haar bankrekening is bijna leeg. Ook in haar liefdesleven mag wat actie komen. Als ze heel eerlijk is, kan ze een klein mirakel gebruiken.

Gelukkig heeft ze haar vriendinnen Britt en Lexia die haar aandacht afleiden. En dan zijn er ook nog de legendarische cocktailavondjes in het studentenhuis. Krijgt ze het zorgeloze jaar waar ze op hoopt of loopt het toch allemaal anders?

‘Mimosa’s, mocktails en mirakels’ is de eerste solo novelle van Isa Moora. Ze heeft hiermee een prima kort verhaal geschreven dat lekker wegleest. Nicky is een leuk hoofdpersonage met problemen die voor herkenning kunnen zorgen. Zijn we tenslotte allemaal niet op zoek naar een zorgeloos en liefdevol leven? Het maakt het verhaal hier en daar wat zoetsappig, maar dat is op z'n tijd heerlijk om te lezen.

Moora beschrijft het verhaal vanuit Nicky, waardoor je haar gevoelens en gedachten ook kunt lezen. De auteur had hier wel wat meer mee mogen doen. Het verhaal blijft vrij op de oppervlakte. Natuurlijk heb je bij een novelle niet heel veel ruimte om echt de diepgang in te gaan, maar gevoelsmatig had er meer ingezeten. Dat geldt ook voor de bijpersonages. Je had met name over Nicky’s beste vriendinnen nog wel wat meer willen lezen. Wat mij betreft, had ‘Mimosa’s, mocktails en mirakels’ gewoon wat langer mogen zijn vanwege de fijne personages en het mooie (liefdes)verhaal.

Auteur: Isa Moora
Titel: Mimosa’s, mocktails en mirakels
Genre: Roman / kort verhaal
Aantal pagina's: 70
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661187