Overslaan en naar de inhoud gaan

Isabel Ashdown – Kleine leugens

Na een avondje stappen zei Martha haar beste vriendin Juliet gedag op een donker weggetje langs de rivier. De volgende ochtend werd Juliets fiets gevonden. Van Juliet zelf ontbrak ieder spoor. Dat is nu achttien jaar geleden.

Martha is inmiddels een bekende tv-persoonlijkheid. Ze mag een pilotaflevering maken voor een nieuw opsporingsprogramma, waarin oude zaken opnieuw bekeken worden. Voor deze pilot onderzoekt Martha samen met haar team de vermissing van Juliet. Voor Martha betekent het meer dan alleen een nieuw en succesvol programma presenteren. Ze moet terug naar haar verleden en contact opnemen met oude vrienden om uit te zoeken wat er precies met Juliet is gebeurd. En dat blijkt lastiger te zijn dan verwacht…

Na het succesvolle ‘Kleine zus’ heeft Isabel Ashdown een tweede thriller geschreven, getiteld ‘Kleine leugens’. En wat heeft ze een spannend boek geschreven dat van het begin tot het einde boeit. Een waarschuwing: als je eenmaal in dit boek begonnen bent, wil je niet meer stoppen met lezen.

Het verhaal begint met een kort fragment getiteld ‘Een sterfgeval’. Dit fragment roept vooral vragen op. Wie zijn de personages uit dit deel? En wat hebben ze met de rest van het boek te maken? Vervolgens begint de rest van het boek dat afwisselend vanuit Casey en Martha geschreven is. Dat verhoogt de spanning in het verhaal. Als lezer ontdek je langzaamaan wie deze personages zijn en wat hun connectie is. Ashdown zorgt geregeld voor een korte cliffhanger, waarna er een perspectiefwisseling plaatsvindt. Daardoor wil je door blijven lezen om te ontdekken hoe het verder gaat.

Samen met Martha probeer je te ontdekken wat er vroeger met Juliet gebeurd is en waar ze nu is. De auteur zet je regelmatig op het verkeerde been en heeft de nodige verrassingen in petto. Dat maakt van ‘Kleine leugens’ een erg boeiende thriller. Je zit niet op het puntje van je stoel door de spanning, maar je bent van de eerste tot en met de laatste bladzijde als het ware aan het boek gekluisterd. Na het lezen van het allerlaatste hoofdstuk waarin de allerlaatste vragen beantwoord worden, kun je niet anders concluderen dan dat Ashdown een geweldige thriller heeft geschreven.

Auteur: Isabel Ashdown
Titel: Kleine leugens
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585702