Overslaan en naar de inhoud gaan

Isabel Ashdown – Kleine zus

Emily lijkt het perfecte leven te leiden. Ze is gelukkig getrouwd met James, ze is een goede stiefmoeder voor Chloe en een goede moeder voor Daisy. Ze begint zelfs weer een band op te bouwen met haar zus Jess na het overlijden van hun moeder.

Als Emily en James na een feestje op Oudejaarsavond thuiskomen, ligt Jess bewusteloos op de grond en is Daisy weg. Zullen ze Daisy terugvinden voordat het te laat is?

Het verhaal van ‘Kleine zus’ wordt vanuit verschillende personages verteld, met name Emily en Jess. Daardoor leer je deze personages beter kennen en krijg je als lezer meer informatie te weten dan de personages zelf. Ook de terugblikken naar het verleden helpen erbij om een beter beeld te vormen van de hoofdpersonages. Door deze perspectiefwisseling blijft de spanning hoog in het verhaal. Dat heeft Isabel Ashdown goed voor elkaar gekregen. Je wil weten hoe een en ander in elkaar steekt en wat er zich zoal in het verleden heeft afgespeeld.

Het personage Emily haalt je af en toe de bloed onder de nagels vandaan. Dat wordt alleen maar erger als je ontdekt wat ze zoal in het verleden heeft gedaan. Ergens begrijp je niet waarom Jess op bepaalde manieren op haar reageert, maar als je het boek helemaal uit hebt gelezen begrijp je Jess’ beweegredenen toch wat beter. Het is wel knap als een auteur het voorbij elkaar krijgt dat je een bepaald personage niet leuk vindt.

Niet alles uit het verhaal is even verrassend. Je krijgt als lezer op een gegeven moment door wat er op Oudejaarsavond gebeurt zou kunnen zijn en hoe dat is gekomen. Toch blijf je doorlezen, ook als blijkt dat je dan met enkele zaken op het goede spoor zat. Je wil dan wel weten hoe ‘Kleine zus’ uiteindelijk zal aflopen. Al met al heeft Ashdown een prima thriller geschreven, die voor een aantal boeiende leesuurtjes zorgt.

Auteur: Isabel Ashdown
Titel: Kleine zus
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582411