Overslaan en naar de inhoud gaan

Isabelle Paz Soldan – Laat me niet vallen

In het studentenhuis van Femke in Milaan zijn twee zaken verboden: mannen en honden. Toch treft ze beide in het huis aan. Femke houdt zich graag aan de regels, maar tegen het straathondje Pasta kan ze geen nee zeggen. De knappe kerel die stiekem door het huis sluipt is een heel ander verhaal, die zet ze zonder pardon het huis uit. Ze vertrouwt hem voor geen meter.

Als ze hem later op haar werk opnieuw tegen het lijf loopt, komt haar innerlijke karateka boven borrelen. Ze laat hem keihard vallen – maar dat had ze beter niet kunnen doen…

Wat heeft Isabelle Paz Soldan met ‘Laat me niet vallen’ een fijne roman geschreven. Het verhaal leest heerlijk weg en bevat een aantal interessante personages. Om te beginnen is dat hoofdpersonage Femke. Zij heeft een en ander in het verleden meegemaakt, waar je als lezer stukje bij beetje achter komt. Ik zal niet verklappen wat het allemaal is, maar ik heb op sommige momenten wel even een traantje gelaten. Ook Femkes vriendinnen zijn erg leuk. Zij geven het verhaal nog meer kleur en zorgen voor een aantal hilarische situaties. En vergeet de mooie bijrol voor hondje Pasta niet.

Paz Soldan schroomt niet om ook wat zwaardere onderwerpen in haar boek te behandelen, zonder dat het een zwaarmoedig wordt. De auteur weet de balans goed te vinden. ‘Laat me niet vallen’ bevat namelijk ook de nodige humor. Het is gewoon een leuk en mooi verhaal om te lezen. Aanrader voor liefhebbers van (feelgood) romans.

Auteur: Isabelle Paz Soldan
Titel: Laat me niet vallen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 175
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020549362