Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacqueline Coppens – Omdat ik je mis

Vier jaar nadat Vera uit de achtertuin van haar ouders spoorloos verdwijnt, raakt er opnieuw een meisje vermist. Tegelijkertijd wordt een ander ontvoerd meisje teruggevonden. Esmee, de moeder van Vera, is ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de verdwijningen.

Ten einde raad wendt ze zich tot een dubieuze onderzoeksjournalist, die meer over de vermissing van Vera en de andere meisjes lijkt te weten. Is hij te vertrouwen? En kan hij, zoals hij beweert, Vera terug naar huis brengen?

Het verhaal van ‘Omdat ik je mis’ wordt verteld vanuit twee personages. Je leest een deel vanuit Esmee en een deel vanuit de dader. Daardoor ga je als lezer meteen mee op zoek wie de dader is en wat de motieven kunnen zijn. Altijd interessant als je zelf mee kunt gaan speuren.

Jacqueline Coppens heeft een prima schrijfstijl. Ze wisselt regelmatig af tussen Esmee en de dader, waardoor er voldoende spanning in het verhaal blijft. Alleen laat de dader sneller zien hoe een en ander in elkaar steekt en kun je als lezer met die informatie wat meer invullen. Dit geldt zeker voor de ervaren thrillerlezers. En dat haalt jammer genoeg dan juist weer spanning uit het verhaal. Je bent op dat moment nog wel nieuwsgierig wanneer de rest van de personages erachter komt wat er precies gebeurd is, maar het is voor de lezer wel leuker als het wat langer onbekend blijft wie de dader is.

Hoofdpersonage Esmee zorgt ervoor dat je als lezer op twee gedachten hinkt. Aan de ene kant heb je medelijden met haar, hoe haar huwelijk verloopt en hoe haar oudste zoon soms tegen haar doet. Maar aan de andere kant snap je sommige beslissingen niet van haar en begrijp je niet hoe ze met bepaalde zaken weg lijkt te komen. Je leeft ergens met haar mee en je wil haar soms even de les geven. Wel knap hoe Coppens dit teweeg weet te brengen met een personage. Al met al beleef je met ‘Omdat ik je mis’ een aantal prima leesuurtjes.

Auteur: Jacqueline Coppens
Titel: Omdat ik je mis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 399
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603695