Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Klöters – Toon, de biografie

In ‘Toon, de biografie’ staat een van de meest geliefde Nederlandse artiesten van de twintigste eeuw centraal: Toon Hermans. Jacques Klöters heeft jarenlang onderzoek gedaan naar deze artiest. Wat voor jeugd had hij? Wat betekende de plaats Sittard voor hem? Hoe was hij met vrouwen? Wat betekende Rietje precies voor hem? Hoe voedde hij zijn kinderen op? Hoe zagen zijn kinderen hem? Hoe stond hij eigenlijk in het leven? Deze en vele andere vragen worden door Klöters beantwoord in de biografie over Toon Hermans.

Het is inmiddels bijna twintig jaar geleden dat Toon Hermans stierf, maar hij is nog lang niet vergeten. Zijn sketches en liedjes zijn ook nu nog populair. Er is niet voor niets een musical over hem geschreven, die erg goed bezocht werd. Toon Hermans leeft nog voort in de harten van vele mensen.

Naast de musical is er ook een biografie verschenen over Toon. Een ware aanrader voor de fans van Toon Hermans, maar ook de moeite waard als je niet zo’n groot fan van hem was of hem niet zo goed kende. Het is een boeiend geschreven boek, waarin je Toon Hermans (beter) leert kennen. Je leest over zijn jeugd, over het moment dat hij langzaamaan bekend gaat worden, over de liefde van zijn leven en nog veel meer.

Klöters heeft een mooie en interessante manier van schrijven. Het boek is vrij dik, maar dat heb je eigenlijk niet door als je erin aan het lezen bent. Het is op een prettige manier geschreven, waardoor het gemakkelijk wegleest. Nederland heeft met Toon Hermans een groot artiest gekend, die voorlopig nog in vele mensen door zal leven.

Auteur: Jacques Klöters
Titel: Toon, de biografie
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 534
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 9789038803456