Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Baron 1898

Het is 1893. Jochem en Doortje zijn in de Brabantse herberg van Jochems vader aan het werk als er een vreemdeling binnenkomt. Hij heet Gustave en is reiziger. Aan Jochem vertelt hij over zijn verre reizen en zijn dromen. De volgende dag helpt Jochem Gustave om de gevaarlijke Zompige Heide over te steken, een gebied waar de mythische Witte Wieven heersen. Gustaves nieuwsgierigheid wordt getrokken door een grot. Daar waarschuwen de Wieven hem om niets mee te nemen, maar Gustave trekt zich daar niets van aan.

Vier jaar later keert Gustave terug als ‘Baron Hooghmoed’. Hij heeft de Zompige Heide gekocht en laat er een goudmijn bouwen. Dat zorgt voor onrust in het dorp, ook bij Doortje en Jochem. Is hun hechte vriendschap hiertegen bestand? En wat vinden de Witte Wieven ervan dat hun gebied omgebouwd wordt tot een mijn?

Begin juli opende De Efteling de deuren van de spectaculaire dive coaster Baron 1898. Bij deze spannende achtbaan hoort natuurlijk een spannend verhaal. Jacques Vriens werd gevraagd om dit verhaal te schrijven. En wat heeft hij dat erg goed gedaan.

‘Baron 1898’ bevat spanning, avontuur en liefde. Vriens heeft een heerlijke schrijfstijl, waardoor je vanaf de eerste bladzijden in het verhaal gezogen wordt. Het verhaal komt helemaal tot leven, mede dankzij de prachtige vormgeving in het boek. Ook de kaft spreekt tot de verbeelding. Jong en oud zullen van dit verhaal genieten. En daarna kun je niet wachten tot je een ritje kan maken in Baron 1898!

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Baron 1898
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 170
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | Efteling
ISBN: 9789000344703