Overslaan en naar de inhoud gaan

Jane Harper – De droogte

Het plattelandsstadje Kiewarra wordt al twee jaar lang geteisterd door de ergste droogte in meer dan honderd jaar. Het land verdort, het vee sterft en iedereen is de wanhoop nabij. De spanning wordt haast ondraaglijk als drie leden van een gezin vermoord worden aangetroffen. Luke Hadler heeft zichzelf van het leven beroofd, nadat hij zijn vrouw en zesjarig zoontje heeft vermoord. Deze gebeurtenis laat de bewoners geschokt achter.

Aaron Falk keert terug naar Kiewarra, het stadje waar hij opgroeide, om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend Luke bij te wonen. Tegen wil en dank raakt hij betrokken bij het onderzoek. Er komen steeds meer (wantrouwende) vragen, waardoor Aaron de gemeenschap onder ogen moet komen die hem twintig jaar geleden hebben verstoten.

‘De droogte’ is het thrillerdebuut van Jane Harper. En wat heeft ze een goed, spannend en boeiend boek geschreven. Na de korte proloog en de eerste hoofdstukken zit je meteen in het verhaal. Meerdere vragen komen in korte tijd in je op. Wat doet zo’n lange droogte met mensen? Wat is er precies gebeurd met Luke Hadler en zijn gezin? En wat heeft zich in het verleden van Aaron Falk afgespeeld?

De auteur weet de spanning goed vast te houden. Je leest zowel stukken uit het heden als uit het verleden. De schuingedrukte passages die in de hoofdstukken voorbij komen, gaan over het verleden. Binnen de hoofdstukken worden heden en verleden afgewisseld, waardoor je aandacht in het verhaal blijft zitten. Je wil gewoon weten hoe het precies zit en wat er allemaal gebeurd is. Dat heeft Harper knap voor elkaar gekregen. Ze zorgt er hiermee voor dat je het boek maar lastig weglegt.

Naarmate je richting de ontknoping gaat, zit je bijna op het puntje van je stoel (of de bank) en krijg je nog enkele verrassingen te verwerken. ‘De droogte’ houdt je in de ban, van het begin tot het einde. Het verhaal zit steengoed in elkaar. Absoluut een aanrader om te gaan lezen!

Auteur: Jane Harper
Titel: De droogte
Genre: (Literaire) Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400507432