Overslaan en naar de inhoud gaan

Janneke Schotveld – De zolderkinderen

Milo woont samen met zijn zusje Daantje in Het Koekoeksnest, een groot huis op een oud landgoed. Het is het fijnste huis van de hele wereld. Boven hem woont Lina en op de derde verdieping wonen Tim en Tijmen, een tweeling die zo op elkaar lijkt dat ze soms zélf niet meer weten wie wie is. De zolder van het huis is van de kinderen: ze spelen er altijd en het is hun absolute lievelingsplek.

Op een dag overlijdt tante Mimi, de officiële eigenaar van het landgoed. Iedereen denkt dat Milo's moeder alles zal erven, maar er blijkt nog iemand aanspraak te maken op de erfenis: een verre neef komt zijn erfdeel opeisen en neemt zijn intrek op de zolder van Het Koekoeksnest. En dat laten de zolderkinderen niet zomaar op zich zitten!

Voordat het verhaal van ‘De zolderkinderen’ begint, stelt Janneke Schotveld (bekend van onder meer ‘Superjuffie’) eerst even de verschillende personages uit het boek aan haar lezers voor. Dat is heel handig, aangezien er best een aantal personen een belangrijke rol in het verhaal spelen. Op deze manier kun je de volwassenen en de kinderen goed uit elkaar houden én kun je af en toe nog eens terugbladeren als je even niet meer weet wie bij wie hoort.

Schotveld heeft een fijne schrijfstijl, die past bij haar jonge doelgroep. Het verhaal is goed te lezen, kent spannende momenten en laat je soms even hardop lachen. Het bevat dus alle ingrediënten die passen bij een kinderboek. De illustraties van Annet Schaap zorgen ervoor dat je extra goed van het verhaal kunt genieten. De personages komen mooi tot leven en je ziet sommige gebeurtenissen helemaal voor je. Ideaal! De auteur heeft met ‘De zolderkinderen’ een heerlijk kinderboek geschreven, waar jong én oud van kunnen genieten.

Auteur: Janneke Schotveld
Titel: De zolderkinderen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000371686