Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Plechtig vermoord

Brigadier Frank Wojinski wordt dood gevonden. Het lijkt een natuurlijke dood, maar Eve Dallas krijgt het verzoek om – in het geheim – hier onderzoek naar te doen. Daardoor begeeft ze zich op glad ijs en moet ze professionaliteit vóór persoonlijke loyaliteit laten gaan. Dat is voor Eve moeilijker dan ze aanvankelijk had verwacht.

Binnen korte tijd krijgt Dallas met nog een overlijden (dat een ongeluk lijkt te zijn) en twee moorden te maken. Hebben deze zaken verband met elkaar? Of is er sprake van natuurlijke dood en moord? Eve verdiept zich samen met haar man Roarke in alle zaken en komt in de wereld van het mystieke en occulte terecht. Dat is niet geheel zonder gevaar…

‘Plechtig vermoord’ is alweer het vijfde deel in de Eve Dallas-reeks. J.D. Robb (pseudoniem van Nora Roberts) heeft met deze reeks laten zien dat ze meetelt in de wereld van de thrillers. Haar boeken boeien vanaf de eerste bladzijden en laten je regelmatig op het puntje van je stoel zitten. Dat geldt ook voor dit nieuwste boek.

Dallas krijgt het zwaar te verduren als ze in het geheim onderzoek moet doen. Alleen haar assistente Peabody en haar man Roarke weten ervan. Zodra ze in de wereld van hekserij en wicca’s terechtkomt, vertrouwt Dallas het niet. Zij gelooft in de wetenschap en houdt zich daaraan vast, ook al lijkt het tegendeel soms te kloppen. Deze tegenstelling maakt het verhaal extra interessant en laat je nadenken over zowel de wetenschap als de mystiekere wereld.

Doordat er redelijk wat verdachten in ‘Plechtig vermoord’ zijn, blijf je doorlezen in het boek om erachter te komen wie nu uiteindelijk de dader is. Zijn alle sterfgevallen met elkaar verbonden of niet? Voor mij was de ontknoping uiteindelijk toch nog redelijk verrassend. Dat vind ik altijd prettig bij thrillers. Ik word graag op het verkeerde been gezet dan dat ik al door heb wie uiteindelijk de dader is.

Net zoals in de voorgaande delen kom je weer wat meer te weten over het Eves verleden. Robb laat stukje bij beetje hierover informatie los. Dat wekt de nieuwsgierigheid van de lezer en geeft haar boeken extra spanning. Al met al is ‘Plechtig vermoord’ een spannend boek vol actie en sensatie. Absoluut een aanrader voor de liefhebbers van deze reeks.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Plechtig vermoord
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 340
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022569108