Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoord in extase

In korte tijd vinden er drie zelfmoorden plaats: een buitengewone ingenieur, een beroemde én beruchte advocaat en een omstreden politicus. De mannen hadden niks gemeen met elkaar en er is geen enkel motief te bedenken waarom ze zelfmoord hebben gepleegd. Het bizarre is dat ze met een glimlach op hun gezicht gestorven zijn.

Inspecteur Eve Dallas vertrouwt het niet helemaal en wil onderzoeken of het wel echt zelfmoord was. Bij elke autopsie blijkt dat er in de hersenen van de slachtoffers hele kleine brandplekken te vinden zijn. Wat betekenen deze brandplekken? Is het een of andere genetische afwijking of is er meer aan de hand?

‘Vermoord in extase’ is alweer het vierde deel van J.D. Robb (pseudoniem van Nora Roberts) waarin inspecteur Eve Dallas de hoofdrol heeft. Ze is inmiddels getrouwd met Roarke. Het boek begint bij de laatste dagen van haar huwelijksreis met Roarka. Eve moet nog wennen aan haar status als getrouwde vrouw en ze heeft af en toe moeite om zich over te geven aan haar vakantie. Ze is tenslotte niet gewend om vrij te nemen.

Al tijdens haar vakantie wordt ze geconfronteerd met de eerste zelfmoord. Pas bij de grondige autopsie wordt er bewijs gevonden die Dallas’ theorie enigszins bevestigd dat het geen zelfmoord is. Wat volgt, is een spannende en boeiende zoektocht naar de waarheid.

Robb verstaat de kunst van het schrijven van een spannend boek. De eerste drie delen uit de Eve Dallas-reeks waren ook zeker de moeite waard, maar met ‘Vermoord in extase’ zet de auteur een nog spannender boek neer. Je blijft doorlezen in dit boek. De ontknoping is zeer verrassend. Je hoopt maar dat dit in onze toekomst nooit plaats zal kunnen vinden.

Bijzonder aan deze reeks boeken blijft dat het zich in de toekomst afspeelt, namelijk in de jaren ’50 en ’60 van de 21e eeuw. Hoe meer boeken je uit deze serie hebt gelezen, hoe meer je gewend raakt aan de futuristische elementen, zoals de droids en de manier van reizen.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoord in extase
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 326
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789022569092