Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoord uit wraak

Een technologisch expert met het brein van een genie en het hart van een moordenaar… dat is de persoon waar inspecteur Eve Dallas achteraan zit. Deze moordenaar zet technologie in om zijn prooi te vinden en de politie op te jagen. En daar is Dallas allesbehalve blij mee.

Het eerste slachtoffer wordt vermoord in zijn eigen huis gevonden; het tweede in een leegstaand luxe appartement. De slachtoffers lijken weinig gemeen te hebben, behalve dat ze allebei op een gruwelijke wijze zijn omgebracht. Heel gruwelijk. Dan ontdekt Dallas dat een afschuwelijk geheim van tien jaar geleden de slachtoffers met elkaar verbindt… én met haar eigen echtgenoot Roarke. Wat nu?

‘Vermoord uit wraak’ is alweer het zesde deel in de Dallas-reeks, geschreven door J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts). En wat voor een deel! Dit is het meest spannende en boeiende boek in de serie tot nu toe.

Het verhaal begint relatief rustig als Dallas een verdachte ondervraagt. Maar dan wordt ze gebeld door een anonieme beller en komt de spanning meteen op. Wie is deze beller? Wat heeft hij/zij gedaan? En waarom? Als lezer zit je vanaf dat moment meteen in het verhaal en daar wil je het liefste pas weer uitkomen als je het boek uithebt.

Robb heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl. Je hebt de ene moord nog niet verwerkt of de volgende dient zich alweer aan. De ene na de andere gebeurtenis volgt elkaar op, maar het is allemaal prima te volgen. De auteur zorgt ervoor dat je blijft lezen en mee blijft puzzelen, vooral als je ontdekt dat het verleden van Roarke in Ierland een rol speelt. Dankzij ‘Vermoord in wraak’ leer je meer over Roarke en wat hij allemaal in zijn jeugd heeft uitgespookt. Dat maakt dit personage nog boeiender.

De richting waar de auteur je naartoe stuurt, wil je eigenlijk niet geloven. Maar wat als de bewijzen zich opstapelen? Aan de ene kant kun je daar niet omheen en weet je niet wie er anders achter zou moeten zitten, maar aan de andere kant blijf je zoeken naar een andere dader. De ontknoping is uiteindelijk zeer verrassend… én zeer spannend!

Ondanks dat de vertaling hier en daar niet helemaal lekker loopt (vooral door enkele spel- en taalfouten), is ‘Vermoord uit wraak’ een geweldig goed boek om te lezen. Wat mij betreft, is dit het beste Eve Dallas-boek tot nu toe.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoord uit wraak
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022572986