Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeaniene Frost – Halverwege het graf

Cat Crawfield is half-mens en half-vampier. Daardoor leidt ze twee levens. Ze moet vaak anders voordoen dan ze is. Om een eigen leven te kunnen hebben, besluit ze op kamers te gaan. Doordeweeks is ze een studente; ’s avonds en in het weekend jaagt ze op vampieren. De reden hiervoor? Haar vader! Ze wil wraak op hem nemen, omdat hij het leven van haar moeder heeft verpest. Dat neemt ze hem kwalijk.

Haar wraakzucht blijft niet onopgemerkt en blijft ook niet goed gaan. Cat wordt namelijk gevangengenomen door de foute maar sexy vampier Bones. Totaal onverwachts besluit ze met hem samen te gaan werken. Als Cat en Bones ineens zelf doelwit worden, moet Cat een kant gaan kiezen. Maar welke gaat dit worden?

‘Halverwege het graf’ valt onder het genre Urban Fantasy. Boeken uit dit genre hebben vaak een vrouwelijke hoofdrolspeler die zichzelf uitstekend weet te redden. De verhalen spelen zich veelal in de moderne tijd en in de bewoonde wereld af. Voordat ik dit boek las, had ik nog nooit van het genre gehoord.

Hoofdpersonage Cat weet wel raad met alles in haar leven. Overdag is ze een studente, die er wel wat witter uitziet dan haar medeleerlingen. ’s Avonds en in het weekend is ze op jacht. Jeaniene Frost heeft een interessant onderwerp gekozen voor haar boek. Ondanks dat er al veel boeken over vampiers en dergelijke zijn verschenen, is ‘Halverwege het graf’ geen 13-in-één-dozijn boek geworden. Het is spannend verhaal geworden met veel actie en hier en daar erotische scènes. Het is wel even wennen aan deze scènes in een fantasyboek. Maar aan de andere kant zijn lezers inmiddels wel wat gewend door de Vijftig Tinten-reeks en alles wat daarop volgde. Frost heeft ervoor gezorgd dat de seksscènes in haar boek niet storend worden.

Het verhaal eindigt met een cliffhanger. Dan blijkt dat ‘Halverwege het graf’ het eerste deel is van de veelgeprezen en internationale bestsellerserie ‘Nachtjagers’. Liefhebbers van het genre zullen veel plezier beleven aan dit boek en uitkijken naar het volgende deel.

Auteur: Jeaniene Frost
Titel: Halverwege het graf
Genre: Urban Fantasy
Aantal pagina’s: 379
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 9789401601603