Overslaan en naar de inhoud gaan

Jelmer Jepsen – Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis

Sam gaat op brugklaskamp in de Belgische Ardennen. Natuurlijk gaat zijn vlogcamera mee! Zul je net zien: wordt hij ook nog eens ingedeeld in het groepje waar zijn vlogrivaal Danny Durfal in zit. Danny daagt Sam uit voor een duel: durft Sam midden in de nacht in te breken in pretpark Historyland, dat naast de camping ligt, en stunts op te nemen? Natuurlijk durft Sam dat!

Er ontstaat een spannende battle tussen de twee vloggers. Maar dan gaat het mis, en het is nog maar de vraag of alles voor iedereen goed zal aflopen…

Na het leuke en spannende eerste deel is Sam terug… met zijn vlogcamera! Jelmer Jepsen heeft met dit tweede boek wederom een geweldig jeugdboek geschreven. Het bevat spanning, sensatie én avontuur! Wat wil je nog meer?!

Als je het eerste boek gelezen hebt, ken je een aantal personages inmiddels een beetje. Dat geldt niet alleen voor hoofdpersonage Sam, maar bijvoorbeeld ook voor zijn beste vriendin Nathalie en zijn grote rivaal Danny. Beide personages zijn in dit nieuwste boek weer van de partij. Dat zal voor de nodige herkenning zorgen bij de (jonge) doelgroep.

Werd het vorige boek vooral gekenmerkt door grappige momenten, ‘Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis’ is vooral erg spannend. Als de kinderen in het pretpark zijn, gebeuren er allerlei spannende dingen. Jepsen weet dat op een beeldende manier te vertellen, waarbij de illustraties van Wilbert van der Steen voor extra ondersteuning zorgen. Een octopus heeft er bijvoorbeeld nog nooit zo eng uitgezien.

‘Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis’ is wat mij betreft nog beter dan het eerste deel. Het is zoals gezegd veel spannender en de verschillende personages hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Hopelijk beleeft Sam nog meer avonturen voor zijn vlog!

Auteur: Jelmer Jepsen
Titel: Stuntvlogger Sam en de vloek van Atlantis
Serie: De avonturen van Stuntvlogger Sam
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024584161