Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenna Blum – De verloren familie

De Duits-joodse Peter Rashkin heeft de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd, maar verloor er zijn hele familie. Na de oorlog ontvlucht hij Europa en probeert hij in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Hij trouwt en krijgt met zijn vrouw June een dochter, maar onder de oppervlakte van zijn geslaagde nieuwe leven sluimeren de herinneringen aan alles wat hij moest achterlaten.

Terwijl Peter en zijn gezin te maken krijgen met de snelle veranderingen en spanningen van de naoorlogse jaren in Amerika, dringt het verleden - dat Peter liever zou vergeten - zich steeds meer op. Als hij zijn dierbaren niet nog eens wil verliezen, kan hij de zwaarst wegende herinnering van allemaal niet langer wegstoppen…

Vanaf het eerste hoofdstuk van ‘De verloren familie’ ben je geboeid door het verhaal. Jenna Blum heeft zo’n mooie en interessante schrijfstijl dat je meteen meegenomen wordt in het boek. Daarbij is het hoofdpersonage – Peter Rashkin – een erg boeiend karakter. Hij heeft al heel veel meegemaakt, waar hij liever niet over praat of over wil nadenken. Maar in zijn dromen en nachtmerries kan hij er niet altijd omheen. Op die manier leer je als lezer wat voor verschrikkelijke zaken Peter in de Tweede Wereldoorlog heeft moeten doorstaan.

Het verhaal van ‘De verloren familie’ speelt zich in een aantal delen af. Het begint in 1965 en eindigt met een epiloog in 1986. Het is mooi om te lezen hoe Peter en June elkaar leren kennen en hoe hun leven samen verder gaat. Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. Beide personages hebben hun geheimen en hun karaktereigenschappen. Blum geeft diepgang aan deze twee personen, waardoor je ze langzamerhand steeds beter leert kennen en waardoor je ze ook steeds beter gaat begrijpen.

Met ‘De verloren familie’ heeft Blum wederom een prachtige roman geschreven. Absolute aanrader om te lezen, zeker als je al fan bent van het eerdere werk van deze auteur.

Auteur: Jenna Blum
Titel: De verloren familie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022580196