Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Bayliss – Twaalf dagen voor kerst

Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt?

Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Jenny Bayliss heeft met ‘Twaalf dagen voor kerst’ een hele fijne roman geschreven. Dankzij de beeldende schrijfstijl van Bayliss waan je je echt even Blexford en zie je dit stadje met al haar inwoners zo voor je. Datzelfde geldt voor de verschillende dates die Kate heeft. De ene man is nog bijzonderder dan de andere… en dat is niet altijd in positieve zin.

Het verhaal van ‘Twaalf dagen voor kerst’ verloopt niet heel verrassend. Al in het begin van het boek heb je een vermoeden hoe een en ander zal gaan verlopen. Is dat erg? In dit geval niet… Je kunt met dit boek lekker even wegdromen uit de alledaagse wereld, je nog even in een kerstwereld wanen en af en toe hardop lachen om een date van Kate. Meer heb je niet nodig, toch?

Auteur: Jenny Bayliss
Titel: Twaalf dagen voor kerst
Genre: Roman
Aantal pagina's: 432
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024587124