Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Een verre kust

Lorna woont op het piepkleine Schotse eiland Mure, een vredige plaats waar iedereen zijn buurman helpt. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen.

Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft. Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten? Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna's leven voor altijd veranderen.

Na het lezen van de eerste twee delen uit de Café Zon & Zee-serie kwam ik het e-book ‘Een verre kust’ tegen. Dit bleek een kort verhaal uit deze serie te zijn, waarin Lorna en Saif de hoofdpersonages zijn. Nu ik dit “tussenverhaal” gelezen heb, zou ik aanrader om dit boek na ’Café Zon & Zee’ te lezen. Daarna zou ik pas ’Het eindeloze strand’ gaan lezen.

Jenny Colgan besteedt in dit verhaal extra aandacht aan Lorna en Saif, die in ‘Het eindeloze strand’ een wat prominentere rol krijgen. Als je dit extra verhaal gelezen heb, begrijp je bepaalde gevoelens en gedachten van hen uit het andere boek beter. Ook zonder ‘Een verre kust’ gelezen te hebben, kun je de boeken uit deze serie lezen. Ik vind dat dit korte verhaal het allemaal wel net wat extra verduidelijkt.

Colgan weet een aantal serieuzere zaken in dit verhaal te benoemen, zoals hoe het voor Saif is om als vluchteling in een heel ander land terecht te komen, zonder er een heel beladen boek van te maken. Knap gedaan!

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Een verre kust
Serie: Café Zon & Zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 95
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024584031