Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Eindeloos dichtbij

De stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp - en dat accent! - maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder - en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd.

Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

‘Eindeloos dichtbij’ is het derde deel uit de Happy Ever After-serie. Het boek kan prima losstaand gelezen worden, ook al komen er wel enkele personages uit de vorige delen in voorbij. Voor het volledige verhaal rondom die personages is het wel het leukste om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Jenny Colgan vertelt het verhaal vanuit twee personages: Lissa en Cormac. Het leuke is dat je de beide personages niet in hun eigen, vertrouwde omgeving leert kennen maar juist in de omgeving van de ander. Hierdoor komt Lissa in eerste instantie wat onvriendelijk over en lijkt Cormac op het eerste gezicht niet helemaal op zijn plek te zijn. Het is heel interessant hoe de auteur ervoor heeft gezorgd dat je als lezer mee wordt genomen in hun nieuwe wereld en hoe ze hun plek daar proberen te vinden.

Niet alleen Lissa en Cormac komen in dit derde deel aan bod; ook enkele andere personages uit de eerdere delen laten hun gezicht zien waaronder Nina en Zoë. Leuk hoe de verschillende personen op deze manier met elkaar verweven worden. Dat maakt het een mooie serie om te lezen.

Colgan weet het verhaal met haar beeldende schrijfstijl goed tot leven te laten komen. Je ziet het allemaal zo voor je als je het verhaal aan het lezen bent. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar het doen en laten in het Schotse dorp. Hoe zou het zijn om daar een tijdje rond te lopen? Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. ‘Eindeloos dichtbij’ vormt een mooie afsluiting van deze trilogie. Wie weet volgt er ooit nog een vierde deel waarin zowel Nina als Zoë als Lissa laten zien hoe het nu met hen gaat…

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Eindeloos dichtbij
Serie: Happy Ever After
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024590988