Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Het Cupcake Café

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat - Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid.

Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed - en veel cake - is ervoor nodig om een ramp te voorkomen…

Verschillende hoofdstukken uit ‘Het Cupcake Café’ beginnen met een recept. Het water loopt je haast in de mond tijdens het lezen van alleen al deze recepten. Je krijgt ook steeds meer zin om zelf iets te gaan bakken. Jenny Colgan heeft alle recepten uit het boek uitgeprobeerd, dus zij geeft aan dat ze allemaal daadwerkelijk te bakken zijn.

Colgan heeft al verschillende series op haar naam staan. Als je al eens iets van haar gelezen hebt, weet je dat ze fijne en leuke feelgood romans kan schrijven. ‘Het Cupcake Café’ hoort daar ook zeker bij. Issy is een lief hoofdpersonage, die het niet gemakkelijk heeft gehad. Ze durft het aan om haar eigen zaak te beginnen en daar kun je als lezer eigenlijk alleen maar bewondering voor hebben. De auteur laat zien tegen welke obstakels Issy oploopt en hoe ze zich door het boek heen ontwikkelt. Interessant om te lezen.

Het boek leest prettig en nodigt uit om in door te blijven lezen. Je bent vooral heel benieuwd hoe het Issy vergaat in haar eigen café en in haar privéleven. Heerlijk! Het einde laat ruimte open voor een vervolg. In het Engels is dit boek al te lezen. Hopelijk wordt het ook nog naar het Nederlands vertaald.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Het Cupcake Café
Serie: Het Cupcake Café
Genre: Roman
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024591855