Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Het eindeloze strand

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes).

Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joël is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora's beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven - en dat van Lorna - veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen.

Na het lezen van ’Café Zon & Zee’ ben je benieuwd hoe het verder gaat met Flora en haar nieuwe liefde Joël. In dit tweede deel uit de Café Zon & Zee-serie leer je hen weer wat beter kennen. Dat geldt ook voor Lorna en Saif. Jenny Colgan vertelt het verhaal vanuit deze vier personages. Dat is in het begin even wennen, omdat er soms binnen een hoofdstuk van personage wordt gewisseld. Maar je hebt uiteindelijk wel snel door vanuit wiens perspectief er iets verteld wordt.

Colgan heeft stuk voor stuk boeiende personages gecreëerd, waarbij je in eerste instantie de meeste moeite hebt om Joël te doorgronden. Je vraagt je als lezer soms oprecht af waarom Flora bij hem blijft. Niets lijkt hem te interesseren, of is dat maar schijn? De auteur laat in dit boek zien dat het leven ook moeilijke kanten kent en dat iedereen op een andere manier met tegenslagen omgaat. Dat geeft ‘Het eindeloze strand’ een realistische weerslag.

De laatste hoofdstukken laten nog een aantal vragen open, waardoor je wil weten hoe het verder gaat met de verschillende personages. Gelukkig is er een derde deel in deze reeks, getiteld ‘Wintereiland’.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Het eindeloze strand
Serie: Café Zon & Zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021024561