Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Winter in de kleine bakkerij

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly's beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly's verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

In ‘Winter in de kleine bakkerij’ zijn al je favoriete personages uit De kleine bakkerij aan het strand-reeks terug. Jenny Colgan neemt haar lezers nog een keer mee terug naar het bijzondere plaatjes waar Polly woont. Mocht je de voorgaande delen nog niet gelezen hebben, dan zou ik dat eerst doen voor de volledigheid van het verhaal.

Dit derde deel speelt zich af in de winter, maar het begint met een gebeurtenis die zich al eerder heeft afgespeeld. Die terugblik heb je nodig om de rest van het verhaal te kunnen volgen. De vertelwijze van deze terugblik is even wennen; het lijkt alsof de auteur hier zelf even aan het woord is. Vervolgens beland je wederom in een heerlijk en fijn verhaal, met hier en daar een ietwat verdrietig zijweggetje. Je leert meer over Polly en haar verleden, waardoor je haar als persoon nog beter gaat begrijpen. Heel fijn dat Colgan dat in dit laatste deel nog heeft verwerkt.

Het verhaal zelf verloopt redelijk voorspelbaar. Je ziet bepaalde wendingen wel aankomen, maar het past prima binnen het verhaal. Het is gewoon heerlijk om weer even te lezen over Polly, Huckle, hun familie, hun vrienden en natuurlijk hun kleine papegaaiduiker. De auteur vertelt aan het begin van ‘Winter in de kleine bakkerij’ dat dit (voorlopig) het laatste deel uit deze serie is, maar ze laat wel ruimte over voor een eventueel vierde deel. Laten we hopen dat dat er ooit mag komen…

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Winter in de kleine bakkerij
Serie: De kleine bakkerij aan het strand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024585489