Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.

Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly's vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina's herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly's bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Na het heerlijke eerste deel over de kleine bakkerij ben je enorm benieuwd naar het tweede boek. Jenny Colgan stelt haar lezers absoluut niet teleur met ‘Zomer in de kleine bakkerij’. Bijna al je favoriete personages zijn terug… en je kunt wederom genoten van een bijzonder verhaal in Mount Polbearne.

Na een korte samenvatting van het eerste boek (heel handig als het even geleden is dat je deel 1 hebt gelezen) begin je aan het nieuwe avontuur van Polly en de andere inwoners. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je lekker in het verhaal. Dat is direct het grootste verschil met het vorige boek, waarin het even duurde voordat je er lekker inzat. Je kent de personages, je kent de omgeving en je kent de voorgeschiedenis… en je bent ontzettend nieuwsgierig wat de toekomst voor ze in petto heeft.

Colgan maakt het haar personages niet altijd even gemakkelijk en dat siert haar. Het leven zelf verloopt natuurlijk ook niet altijd even gemakkelijk. Het maakt het verhaal net wat echter dan waarin alles maar van een leien dakje gaat. De ontknoping is mooi en ontroerend. Wat was het een bijzondere zomer in het havenstadje. De epiloog van ‘Zomer in de kleine bakkerij’ laat je uitkijken naar het derde deel in deze serie. ‘Winter in de kleine bakkerij’ verschijnt in september.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Zomer in de kleine bakkerij
Serie: De kleine bakkerij aan het strand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024585458