Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Han – Veel liefs, Lara Jean

Het leven lacht Lara Jean tegemoet. Ze heeft een relatie met Peter, de knapste jongen van de school. Ze zit op haar laatste jaar van de middelbare school en kan daarna lekker gaan studeren. En haar vader gaat hertrouwen met de overbuurvrouw.

Naarmate het einde van het schooljaar dichterbij komt en Lara Jean zich op moet gaan maken voor haar studententijd, lijkt er ook een einde te komen aan haar zorgeloze leventje. Waar zal ze gaan studeren? En wat betekent dat voor haar relatie met Peter?

Met ‘Veel liefs, Lara Jean’ heeft Jenny Han een mooi slot geschreven aan de trilogie over Lara Jean. De auteur laat alle leuke en minder leuke personages uit de vorige twee delen nog even voorbij komen. De een krijgt iets meer ruimte in het boek dan de ander, maar dat kan natuurlijk ook niet anders. Het belangrijkste is dat er een passend einde aan het verhaal van Lara Jean, haar familie en haar vrienden is gekomen.

Je merkt dat Han haar personages in dit boek heeft laten groeien ten opzichte van het eerste deel. Ze lijken allemaal wijzer en volwassener geworden, waardoor ze andere keuzes maken dan je in eerste instantie van ze zou verwachten. Dat is mooi gedaan.

Ondanks dat je een aantal zaken van tevoren aan ziet komen, heeft de auteur toch nog een enkele verrassing in petto voor haar lezers. Ze geeft in ‘Veel liefs, Lara Jean’ de laatste antwoorden op de vragen die je nog zou kunnen hebben. Natuurlijk had ze nog een of meerdere delen kunnen schrijven over Lara Jeans studententijd, maar het is ook fijn om dat als lezer voor jezelf in te kunnen vullen. Met veel plezier heb ik de drie boeken over Lara Jean geschreven. Hopelijk wordt dit laatste boek uiteindelijk ook nog verfilmd.

Auteur: Jenny Han
Titel: Veel liefs, Lara Jean
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048838813