Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet van Vuuren – Baklava

In bepaalde opzichten verschillen we als dag en nacht van elkaar. Maar we zijn al ruim twintig jaar bij elkaar. Eigenlijk hebben we daar nooit echt last van gehad. Soms zorgt het er juist voor dat mensen elkaar goed kunnen aanvullen en aan één enkel woord genoeg hebben.

Heel lang heb ik gedacht dat mijn man en ik ook zo’n relatie hadden. Heel vaak zei ik iets en antwoordde hij kort zonder me aan te kijken. Ik dacht dat dat gewoon zo hoorde. Maar hoe lang kan een mens zichzelf voor de gek blijven houden?

Binnenkort verschijnt ‘Eindfeest’, het nieuwste boek van Jet van Vuuren. Ter promotie kon je je opgeven om kans te maken op een luxe high tea met de auteur. Elke deelnemer kreeg sowieso een kort verhaal toegestuurd, getiteld ‘Baklava’.

De ik-persoon uit dit verhaal neemt de lezers mee in haar huwelijk en naar het moment waarop het misging. Je merkt al vrij snel dat de vrouw niet gelukkig is. Haar man en dochter zijn twee handen op één buik; zij hangt er maar een beetje bij. Je krijgt medelijden met haar.

Van Vuuren heeft in ‘Baklava’ slechts 25 pagina’s om een boeiend en spannend verhaal neer te zetten. Dat lijkt me een stuk lastiger dan een volledige thriller. Toch krijgt de auteur het voor elkaar. De verrassende wending op het einde maakt het compleet. Leuk verhaal om even tussendoor te lezen. En nu maar wachten tot haar nieuwste thriller in de winkels ligt.

Auteur: Jet van Vuuren
Titel: Baklava
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 25
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045210186