Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet van Vuuren – Misstap

Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.

‘Misstap’ begint met een verontrustend krantenbericht, waardoor je aandacht als lezer meteen getrokken is. Wat is hier nu precies aan de hand? Daarna begint het verhaal echt. Jet van Vuuren beschrijft per dag wat er zich allemaal in Den Haag afspeelt. Dat zorgt voor lange hoofdstukken, waarin de verschillende personages aan bod komen. Door middel van drie sterretjes wordt binnen een hoofdstuk een personagewisseling aangegeven. In het begin is deze manier van hoofdstukindeling echt even wennen. Je bent als lezer zoekende wie wie nu precies is en welke rol hij/zij speelt. Als je er eenmaal aan gewend bent, leest het verhaal meteen stuk vlotter.

Van Vuuren geeft vrijwel elk personage een motief om achter de moorden te zitten. Ze hebben elk hun eigen geheimen. Is het een man of is het toch een vrouw? Waarom is de moordenaar actief? En hoe krijgt hij/zij dat voor elkaar? Deze en vele andere vragen worden uiteindelijk beantwoord in het boek.

Net als je denkt hoe een en ander in elkaar steekt, heeft de auteur nog een aantal verrassingen in petto. Daardoor sluit je ‘Misstap’ met een ietwat onaangenaam gevoel af. Alle vragen zijn beantwoord, elk personage gaat weer verder met zijn/haar leven… maar of het nu allemaal zo goed is afgelopen…

Auteur: Jet van Vuuren
Titel: Misstap
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045213651