Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet van Vuuren – Zomerzin

Iris van Egmond leidt een overzichtelijk bestaan. Ze heeft haar boekhandel in hartje stad, een fijne etage en een stel dierbare vrienden. Haar leven is prima zo.

Als haar hartsvriendin José met een verrassing op de proppen komt in de vorm van een spirituele zomerweek buiten de stad, wordt het rustige leven van Iris in één keer op zijn kop gezet. Ze ontmoet niet alleen de man van haar dromen, maar ook haar oude studievriendje dat haar jaren gestalkt heeft. En wat een week vol mindfulness, yoga en bezinning had moeten worden, wordt een ware nachtmerrie voor Iris!

In ‘Zomerzin’ volgen we het leven van Iris van Egmond. Haar verhaal wordt vanuit het ik-personage verteld, waardoor je haar goed leert kennen. Jet van Vuuren kiest in haar boeken altijd voor een vrouwelijk hoofdpersonage, waar iets mee is. Wat dat iets precies is, wordt in elk boek langzamerhand steeds duidelijker. In dit boek ontdek je dat met name via de terugblikken in de schuingedrukte passages. Daarin ga je terug naar de jaren ’80 toen Iris nog studeerde en ontdek je wat ze in het verleden heeft meegemaakt. Die fragmenten verhogen de spanning van het boek.

Van Vuuren heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het boek lekker leest. Niet alles in het verhaal is even verrassend, maar dat maakt bij deze toegankelijke zomerthriller eigenlijk niets uit. ‘Zomerzin’ is een prima boek om in je koffer te stoppen en lekker bij het zwembad, op het strand of in je eigen tuin te lezen. En net als je denkt dat je weet hoe alles precies in elkaar zit, komt de auteur alsnog met een kleine verrassing op de proppen. Heerlijk!

Auteur: Jet van Vuuren
Titel: Zomerzin
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045213842