Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – De zomer van je leven

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen - en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit.

Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan - haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

In ‘De zomer van je leven’ volgen we verschillende personages. Dat is in het begin even ontdekken wie wie nu precies is en welke rol ze binnen het verhaal hebben. Jill Mansell zorgt er wel voor dat je de verhoudingen tussen de personages zo ontdekt hebt, zodat je daarna heerlijk verder van het verhaal kunt genieten. Want de auteur heeft wederom een fijne, zomerse roman geschreven die je een aantal prettige leesuurtjes oplevert.

De personages uit het verhaal hebben allemaal wel iets bijzonders. De pleegkinderen zijn nu volwassen, maar dragen de zaken uit hun verleden soms nog met zich mee. De pleegvader is aan de ene kant bezig met het rouwen om zijn overleden vrouw en aan de andere kant staat hij open voor de rest van zijn leven. De andere inwoners uit Cornwall die een belangrijke rol binnen het verhaal krijgen, hebben zo hun eigen problemen waar ze mee om moeten gaan. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen strubbelingen, maar zijn ze op de een of andere manier ook met elkaar verbonden. Dat maakt onder andere ‘De zomer van je leven’ een prettige roman. Er zit voor iedereen wel een persoon tussen waarmee je je kunt identificeren.

Mansell weet met haar beeldende schrijfstijl de lezers heerlijk in het verhaal te trekken. Je leeft mee met de personen, je waant je even in Lachlans restaurant, je neemt een kijkje in het atelier van Amber of je doet een yogalesje mee op het strand met Olga. Als je eenmaal meegetrokken bent naar Cornwall, lees je het verhaal het liefste in één keer uit. Heerlijk! Ook al verlopen sommige gebeurtenissen wat voorspelbaar, dat doet verder niets af aan het verhaal. ‘De zomer van je leven’ is een ideaal boek om op een zomerse dag te lezen of om mee te nemen op vakantie. Geniet ervan!

Auteur: Jill Mansell
Titel: De zomer van je leven
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024598540