Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – Tot aan de zon en terug

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee.

Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

‘Tot aan de zon en terug’ begint met een korte terugblik naar een bijzondere gebeurtenis uit het verleden, waarna het verhaal verder gaat in het heden. Jill Mansell weet haar lezers meteen vanaf dit eerste moment in het verhaal te krijgen en het is lastig om het boek vervolgens weg te leggen. De auteur heeft een hele prettige schrijfstijl en weet de verschillende personages als het ware tot leven te laten komen. Je ziet ze zo voor je en je waant je soms echt even op de plek waar het verhaal zich afspeelt. Heerlijk! Daardoor kun je als lezer echt even wegdromen binnen dit mooie verhaal.

De boeken van Jill Mansell kennen een soort vast stramien. Vanaf het begin heb je een vermoeden welke twee personages uiteindelijk voorbestemd zijn op bij elkaar te komen. Dit gaat alleen niet zo vlekkeloos als je soms zou hopen. De weg naar de liefde toe is niet zonder hobbels. Dat is ook het geval in ‘Tot aan de zon en terug’. Niet alleen Didi en Shay staan centraal binnen dit verhaal, dat geldt ook voor enkele andere personages. Het is leuk om elk van hen te leren kennen en te ontdekken waar hun weg uiteindelijk naartoe zal gaan. De auteur neemt voldoende tijd om de verschillende personen voor te stellen en geeft ze de ruimte om een bepaalde groei door te maken.

De ontknoping van ‘Tot aan de zon en terug’ is niet geheel verrassend, maar het past uitstekend binnen het verhaal. Je hebt gewoon een aantal hele fijne leesuurtjes als je dit boek aan het lezen bent. Leuk detail: de eerste druk van dit boek is volledig op roze papier gedrukt. Dat leest fijner dan ik van tevoren had verwacht.

Auteur: Jill Mansell
Titel: Tot aan de zon en terug
Genre: Roman
Aantal pagina's: 354
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024593101