Overslaan en naar de inhoud gaan

J.K. Rowling – Harry Potter en het Vervloekte Kind (deel 1 en 2)

Harry Potter heeft nooit een gemakkelijk leven gehad. Dat was al tijdens zijn studie op Zweinstein. En nu is hij een overwerkte ambtenaar op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen. Alles lijkt nu nog moeilijker dan toen hij nog naar school ging en tegen Voldemort moest vechten.

Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om heeft gevraagd. Hij heeft er niet voor gekozen om een zoon te zijn van dé Harry Potter. Wanneer heden en verleden met elkaar dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit een hele onverwachte hoek kan komen.

‘Harry Potter en het Vervloekte Kind (deel 1 en 2)’ is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. Het oorspronkelijk verhaal kwam van John Tiffany (regie) en Jack Thorne (toneelschrijver). De wereldpremière van het toneelstuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016 en het werd een daverend succes.

Lange tijd heb ik getwijfeld of ik dit nieuwste deel van Harry Potter wilde gaan lezen. Het verhaal is namelijk in scriptvorm geschreven en dat leek me heel lastig lezen. Maar niets blijkt minder waar te zijn; het leest namelijk prima en vrij vlot. Natuurlijk staan de namen van de personages boven de zinnen en worden de locaties en dergelijke van tevoren geschetst. Dat doet echter niets af aan de leesbaarheid van het verhaal.

‘Harry Potter en het Vervloekte Kind (deel 1 en 2)’ speelt zich negentien jaar later af na het zevende boek uit de Harry Potter-reeks. De bekende personages zijn ouder geworden, hebben een baan en zijn inmiddels vader of moeder. Gelukkig herken je nog bepaalde eigenschappen van ze terug die ze als kind al hadden en die de kinderen soms geërfd hebben. Het is heerlijk om weer weg te duiken in de wereld van Harry Potter. Het bevat alle elementen die je uit de voorgaande boeken herkent: spanning, sensatie, vriendschap, liefde en humor. Mocht je dit achtste verhaal nog niet gelezen hebben en de vorige boeken al wel, dan raad ik je aan om ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind (deel 1 en 2)’ ook te gaan lezen. Je zult er geen spijt van krijgen… En hopelijk wordt dit verhaal ook ooit nog eens verfilmd.

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en het Vervloekte Kind (deel 1 en 2)
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 367
Uitgeverij: De Harmonie
ISBN: 9789076174945